't Malse Arckeldurp

Ammerzoden, het carnavalshart
van de Bommelerwaard


Prins Gijs XVI & Adjedant Rogier

 
Home
Organisatie
Optochten
Vrienden
Agenda
TonPraotGala
Facebook
Mail
Twitter

Wie-o-wie kruipen er in de ton in 2019

Zondag 10 februari is er weer het jaarlijkse TonPraotGala in 't Malse Arckeldurp met toppers vanuit en ver buiten de regio in 2019.

Nieuw in de Ammerooise ton

Frank Stevens als Harrie van de Sunweb

Deze Tonprater uit Soerendonck maakte veel indruk op het toernooi De Goeie To(o)n in Helmond in Oktober 2017. Met zijn vertolking van Harrie van de Sunweb kreeg hij tijdens de eerste voorronde zijn ticket toegewezen door het publiek voor de finale van dit mooie toernooi met een goed deelnemersveld. Ook "Sinterkeesje' Was daar van de partij. Wij zijn er van overtuigd dat ook in Ammerzoden hij zeker de lachers op zijn hand zal krijgen.

Ook voor het eerst in de ton!


Christel van den Dungen als Lies Teelor

Na het vertrek van Kitty Goverde was de organisatie toch weer naarstig op zoek naar een goedgebekte dame in de Ton. Deze hebben we kunnen vinden in de persoon van de Tilburgse Christel van den Dungen. Jaren geleden al een keer gespot door den Dolf en de Stuc in Velddriel waren we ervan overtuigd dat deze mooie bruid maar eens bij ons haar memories moest komen vertellenTerug van weggeweest, de kuus!


Jack Rademakers als een grappig paterke

Vorig jaar werd hij gemist op de line-up maar dit jaar is hij er zeker weer bij. Jack Rademakers staat bekend om zeker zijn lokale humor. Zijn buut zijn voor eenmalig gebruik maar daardoor zeker niet minder waardevol. De notabelen uit het dorp komen aan bod waar nodig en Jack weet als geen ander de gehele zaal te boeien. Humor er met de paplepel ingeslagen en gelukkig mogen wij hier dit jaar weer deelgenoot van zijn.


Op herhaling, mer dan op ut gala!


Peter van der Maas met één van zijn creaties

Peter van der Maas was al eens deelnemer bij de Keiebijters in Helmond. Op dit prestigieuze toernooi haalde hij vorig jaar nog de finale. Peter was afgelopen jaar te gast in de Pub tijdens de kroegentocht en daar was al snel duidelijk dat hij geen gek figuur zou slaan in de Weesboom tijdens het drukbezochte ammerooise TonPraotGala. We zijn dan ook erg benieuwd met welk typetje hij in de ton zal verschijnenEen vertrouwd gezicht!


Robert van Dijk als Soldaat uit het garnizoen van Napoleon

Alle edities was hij van de partij. Bijna de patroonheilige van het Ammerooise gala. Sinterkeesje, Piet Piloot, Fonske Fontanello en nog vele andere creaties werden voor het eerst voorgesteld op dit mooie evenement. Inmiddels is de Prins van 't Malse Arckeldurp doorgedrongen in het circuit van tonpraters in Zuid-Nederland. Afgelopen oktober deed hij mee aan zijn eerste toernooi in Helmond en maakte indruk met zijn debuutcreatie Sinterkeesje bij collega's en publiek. Elk jaar is het weer afwachten wat er in zijn brein ontsproten is maar we kijken er nu al naar uit.